Holger Danske forsvundet fra Kronborg

Holger Danske forsvundet fra Kronborg
Lavet af DALL-E

I et chokerende twist i dansk folklore er den søvngængende gigant, Holger Danske, pludselig forsvundet fra sit evige hvilested i katakomberne under Kronborg Slot. En ubekræftet rapport antyder, at den store kriger kan være gået en tur i stedet for at være blevet stjålet - skønt ingen kan svare med sikkerhed.

Torsdag morgen opdagede slotsguiderne at Holger Danske's trone var tom, og det var som om hele Helsingør gispede. "Det er det mest mærkelige, jeg nogensinde har set," sagde en chokeret guide. "Hvordan kan en stenkriger bare fordampe?"

Direktøren for Helsingørs Historiske Society, Gertrude Svensson, er målløs. "Holger har været hos os i århundreder, og det er utænkeligt, at han skulle vandre ud i verden. Hvad sker der her? Har han taget en svømmetur til Sverige? Eller er han taget på ferie til de varme lande?"

På trods af det absurde ved situationen, er der stadig nogen, der ikke mener, at det er så mystisk. En lokal borger, Jørgen Jensen, udtalte: "Jeg har ikke set noget usædvanligt. Selvfølgelig er der min hund Futte, der virker mere nervøs end sædvanligt, men han er ikke typen der normalt holder øje med stenkrigere."

Futte, den tilsyneladende uskyldige hund, har, siden Holger Danske's forsvinden, konstant gravet huller i Jørgen's baghave. "Han har aldrig opført sig sådan før," sagde Jørgen og kløede sig i hovedet. "Måske har Holger Danske skræmt ham? Eller måske er det bare en dårlig portion hundemad?"

Mens Helsingør by er i chok, og Futte fortsætter sin utrættelige gravning, kan vi kun gisne om, hvor Holger Danske er på vej hen. Er han i færd med at forberede sig på Danmarks time of need? Eller måske leder han blot efter et nyt, mere behageligt sted at hvile sin tunge rustning?

Uanset hvad, kan én ting siges med sikkerhed: Dette er uden tvivl det mest bemærkelsesværdige, der er sket i dansk folklore siden Svinet, der blev valgt som borgmester i Middelfart.

Vi vil fortsætte med at holde øje med denne utrolige historie. For nu kan vi kun vente, håbe og spørge os selv: "Hvor i alverden er Holger?"